Boligprisene fortsetter å stige

Det er ikke lett å være ung i Norge i dag, men ennå vanskeligere er det den dagen man har lyst til å kjøpe seg et sted å bo. Boligprisene har de siste årene økt noe voldsomt i sentrale områder, og med dagens krav om egenkapital virker det nesten umulig for mange å få innvilget et lån. Det er egentlig blodig urettferdig at man er nødt til å ha velbemidlede foreldre, for i det hele tatt ha muligheten til å komme seg inn på boligmarkedet.

Det finnes flere nettsider som tilbyr lån som kan benyttes til egenkapital, som for eksempel Lånutenegenkapital.no men er dette egentlig den løsningen man er ute etter? Hadde det ikke vært mye mer fornuftig å sett mer på inntekt og muligheten til å betjene lånet? Når en leilighet i Oslo ligger på minst 4 millioner kroner, er det ikke bare bare å spare opp til kravet som ligger til egenkapitalen. Det betyr jo ikke at man ikke klarer å betjene lånet, men mere at man går glipp av muligheten til å komme seg inn på boligmarkedet. Her bør bankene gå foran å anbefale nye regler, men det virker ikke like enkelt å få gjennomslag for dette.

Så hva skal man gjøre for å finne en løsning på dette problemet? Det virker ikke som man kommer til å løse dette på kort sikt, og samtidig ventes boligprisene å stige fortsatt fremover. Det blir litt som høna eller egget, hva kom først boligprisene eller egenkapitalen? Det er utvilsomt lønnsomt å komme seg inn på boligmarkedet, så spørsmålet mange stiller seg er om dette vil vokse inn i himmelen, eller om bobla noengang vil sprekke. I hovedstaden virker det egentlig ikke som om den vil sprekke med det første i hvert fall, for mangelen på boliger er fortsatt meget prekær for mange.

Det er dermed bare å ønske lykke til for de mange personer som ønsker å kjøpe seg et hus eller en leilighet nå i 2016 eller etter nyttår i 2017. Det kommer ikke til å bli enklere hvis man ikke har rike foreldre eller mye penger i banken, men det gjelder å holde håpet oppe uansett!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

Nyheter 1234

Ta kontakt med Nyheter 1234 om du har forslag, spørsmål eller noe annet på nyheter1234 (at) hotmail dot com

Bloggarkiv

Nyheter 1234 Copyright © 2018 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template