Strømpriser igjen

Debatten om de høye strømprisene raser rundt i Norge, og nå ser det ut til at de høye prisene også vedvarer til våren og sommeren. Årsaken skal være lite vann i magasinene til kraftleverandørene, og vi må igjen importere strøm fra utlandet. Det er bare å håpe på en regntung vår, for de som ønsker en lavere strømregning i tiden framover. Prognosene for sommeren tilsier at situasjonen blir den samme til neste vinter. Synes du at du allerede betaler alt for mye penger for strømmen?

13 kommentarer:

leif Sørheim sa...

Jeg håper at den arogante holdningen som regjeringen har vist oss vedrørende manglene vilje til å redusere strømprisene på vestlandet,vil bli husket når vi kommer til valg igjenn.
Mannsbevegelsen Libra vil sørge for at dette blir husket foran neste valg

Anonym sa...

Problemet er at selv om vi "sparer" strøm så må kraftselskapene selge unna strømmen til utlandet, for de tjener ikke nok med den grådighetskulturen de har lagt til seg. Hadde de kun forholdt seg til det norske markedet og ikke solgt ut, så tror jeg at vannmagasinene hadde sett annerledes ut. Og det er klart at alle som betaler nettleie undres på hvorfor linjene som vi har ikke er gode nok til å forsyne oss med den dyre strømmen som vi betaler. De fleste i Midt-Norge fikk merke det at nettet ikke maktet å levere pga en kraftlinje som ikke var ferdigstilt. Så da kulden rammet som hardest var det helt klart at bedre kapasitet hadde vært på sin plass. Selv om noen aluminumsverk slo av ovnene sine ville det strengt tatt ikke hjulpet siden kraftselskapene bevisst tappet ut vannet i vannmagasinene.

Anonym sa...

1. april i dag.. Noen som husker det? :)

Anonym sa...

kraftleverandørene må igjen under streng statlig styring....de har nok en gang vist seg uansvarlige!

Anonym sa...

Er nok ikke noen aprilsnarr dette. Kan opplyse at fyllingsgraden i norske vannmagasin er 28,5%.Og enda har vi knapt begynt på "vårknipa"

Anonym sa...

Jeg er en sterk motstander av dødstraff selv når det gjelder landssvik.

Anonym sa...

Når det gjelder nye overføringslinjer er det ikke mulig å gjennomføre siden staten tar hele overskuddet til statkraft i utbytte. Det er heller ikke mulig å fylle magasinene når produsentene får lov å tømme dem om høsten og så gamble på mye nedbør utover vinteren. Dette er det vi har igjen etter at blårussen har tatt over all makt i Norge. Ingen sunn fornuft lenger.

Anonym sa...

Ja, politikerene var "smarte" da de for endel år siden splittet opp gamle NVE i to selskaper. Statnett som overfører strømmen rundt om i landet og statkraft som er arvesølvet og pengemaskinen. Her renner som kjent pengene rett inn i statskassa, mens når statnett trenger penger til nye overføringslinjer øker de nettleia som til syvende og sist vi får som forbrukere. Eneste trøsten opp i alt dette er at pengene går i statskassa og ikke i lommene til glupske utenlandske oppkjøpere.

Anonym sa...

...ØØ hvorfor er det en trøst at pengene går i statskassen....derfra havner de jo i SAS og DNB Nor etc..

Anonym sa...

Og litt til deg også tenker jeg.Må da være bedre enn de går i lommene til utenlandske eiere som står i kø for å kjøpe arvesølvet og pengemaskinene. (vannkraftverkene)

Anonym sa...

Jeg lurte flere ganger,-hvorfor har vi politikere,hvis de ikke hører på folk og hvis de ikke gjør positive ting,men isteden ,kommer de med større skatter og avgifter og andre djevelskap. En gammel damme sa til meg,at de er satan som velger de som skal stire folkene.....kan dette være sant?

Anonym sa...

Hadde jo vært hyggelig å lære av hsitorien, men det gjør seg altså ikke gjennomføre.
Igjen samme problem som tidligere, men ingen sier noe om løsning. Jeg er i allefall lei "verdens beste land" og mentaliteten her.

Anonym sa...

Tåpelig hele greia synes jeg. Vi sitter altså på et anlegg her i midt-norge som har kapasitet til å fø hele Norge med strøm. Men hva gjør vi, jo vi selger det til england og her smiler vi og godtar det meste ...

Legg inn en kommentar

 

Nyheter 1234

Ta kontakt med Nyheter 1234 om du har forslag, spørsmål eller noe annet på nyheter1234 (at) hotmail dot com

Bloggarkiv

Nyheter 1234 Copyright © 2018 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template